objavi na
pozareport.si

Ponedeljek, 1. April 2024 ob 06:00

Sobotni piknik Svobode na Zbiljah režira slavni Iggy, obljublja sexy, hud spektakel, Klakočarjeva pa pleše z Andrejem Škufco
Požareport

Odpri galerijo

Slavni Igor Jelen - Iggy je svetovni popotnik in eden redkih Slovencev, ki naglas pove, da je homoseksualec. (vir: Zasebni arhiv)

Piše: Barbara Drnač* (ker je Bojan Požar izgorel)

Novice današnjega dne so prav posebne. Za presenečenje nista poskrbela samo balerina Ana Klašnja in dosedanji umetniški direktor mariborskega baleta Edward Clug, ampak tudi Igor Jelen - Iggy, ki bo za premierja Roberta Goloba in njegovo stranko Gibanje Svoboda koreografiral in režiral njihov sobotni piknik. V nedeljo pa zaplešeta Andrej Škufca in Urška Klakočar Zupančič na tekmovanju profesionalcev in amaterjev v ljubljanskem hotelu Union.

Naša uspešna balerina, priznana baletna solistka Ana Klašnja, ki je trenutno na bolniški, se je po dolgem premišljevanju odločila, da zamenja delovno okolje. Z novo sezono bo ljubljanski baletni ansambel zamenjala za mariborskega. Kaj je vzrok, zaenkrat še ni uradno sporočila, predvidevamo pa, da gre preprosto za "svež zrak", ki si ga vsak uspešen baletni plesalec želi v svojem umetniškem življenju. Ana se je pred nedavnim preselila v novo stanovanje v Rožni dolini v Ljubljani, v Mariboru pa išče primerno stanovanje v okolici gledališča, najverjetneje v zelo popularnem Hutter bloku ali pa nekje v okolici mestnega parka oziroma Tomšičevega drevoreda, ki je nekako približek ljubljanski Rožni dolini. Ani želimo vso srečo v novem okolju, ki ga bo začela septembra oziroma že konec avgusta. Njen partner Filip Jurič, sicer Mariborčan, pa menda ostaja v Ljubljani.

Šok za vse nas, ki spremljamo balet, pa je tudi ta, da se iz Maribora v Ljubljano seli koreograf in umetniški direktor mariborskega baleta Edward Clug, ki naj bi zaenkrat še asistiral aktualnemu umetniškemu direktorju baleta Renatu Zanelli, ki mu poteče mandat januarja 2025, in takrat bi Edi prevzel ljubljanski balet. Vsekakor fantastična novica za razvoj ljubljanskega baleta, ki bo z Edijevim prihodom zaživel v čisto drugačnih energijah. Prevetril se bo repertoar, mariborski temperament Edwarda Cluga bodo tako občutila tudi telesa ljubljanskih plesalcev.

Neverjetnih novic pa še ni konec. Za prav posebno je poskrbel koreograf in režiser Igor Jelen - Iggy, svetovni popotnik in eden redkih Slovencev, ki naglas pove, da je homoseksualec, in ne zamudi priložnosti, da nam to tudi sporoča v objavah na družbenem omrežju instagram. Iggy je tudi uspešen režiser dogodkov, ki jih sicer v zadnjem času ne organizira prav veliko, ker so mu potovanja ljubša, a povabilu, da oplemeniti piknik Gibanja Svoboda, ki se bo odvil v soboto ob Zbiljskem jezeru, se ni mogel upreti. Povabil ga je aktualni predsednik vlade in lider Svobode Golob, predvidevamo pa, da mu je za Iggyjev angažma prišepnila tudi Tina Gaber. Iggy obljublja "sexy, hud spektakel", o katerem se bo dolgo govorilo. Kolikor poznamo Iggyja, o njegovih obljubah ne dvomimo.

Se bo pa odvil še en plesni spektakel, in sicer Andrej Škufca s svojo ženo Melindo v nedeljo, 7. aprila, pripravlja Ljubljana Ball, plesno tekmovanje, na katerem tekmujejo profesionalni plesalci z amaterji. To je kategorija, ki je v zadnjem času na polju športnega plesa v strahovitem vzponu. Plesalke, ja, v večini so to ženske, je pa tudi nekaj moških, se zelo intenzivno pripravljajo na to ljubljansko tekmo, ki se bo odvijala v ljubljanskem hotelu Union. Med slovenske favorite sodi brez dvoma Tadeja Erzin Potočnik, ki pleše z Matejem Krajcerjem. Bo pa zagotovo presenečenje tekmovanja udeležba predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, ki naj bi nastopila v t. i. šov programu. Z Andrejem Škufco bosta menda zaplesala dunajski valček, sambo in čačača. Obleke pa je UKZ nabavila pri svetovno znanem oblikovalcu plesnih oblek Ambrahamu Martinezu. Vsekakor bo Ljubljana Ball prava paša za oči.

Če ste prebrali članek do konca, predvidevam, da ste zmajevali z glavo, "ali je to sploh mogoče". Na današnji dan je pač vse mogoče, saj veste, dan s plesom je pač odličen dan!

* Barbara Drnač je novinarka in umetnostno kritičarka za ples ter voditeljica televizijske oddaje Parada plesa in ustanoviteljica spletnega portala z enakim imenom.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urška Klakočar Zupančič Igor Jelen - Iggy Robert Golob Andrej Škufca Ana Klašnja Edward Clug

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Sobotni piknik Svobode na Zbiljah režira slavni Iggy, obljublja sexy, hud spektakel, Klakočarjeva pa pleše z Andrejem Škufco