objavi na
pozareport.si

Nedelja, 29. September 2024 ob 06:00

Ocena tveganja: Preverite, katerim naravnim tveganjem je izpostavljen vaš dom
Požareport

Odpri galerijo

Naj bo dom varno zavetje. (vir: Zavarovalnica Triglav)

Nakup doma je za mnoge največja življenjska naložba. Zato je dobro skrbno ravnati in jo zaščititi, najprej pa ugotoviti, katerim tveganjem je izpostavljena. Pri tem lahko pomaga ocena tveganja, nova funkcionalnost v digitalni poslovalnici i.triglav. Na podlagi ocene tveganja bo lažje izbrati ali prilagoditi zavarovanje doma z ustreznimi zavarovalnimi kritji in zavarovalnimi vsotami.

Da bo dom varno zavetje

Ali veste, katere so tiste naravne nevarnosti, ki bi lahko pri vas doma povzročile škodo in skrbi? Ocena tveganja na podlagi vašega naslova preveri, kako izpostavljen je vaš dom štirim najpogostejšim naravnim tveganjem: poplavi, potresu, toči in udaru strele.

Ocena tveganja temelji na podatkih iz različnih zanesljivih virov, kot so poplavne karte Agencije RS za okolje, Statistični urad RS in Geološki zavod Slovenije. Pomembna dejavnika pa sta tudi pogostost škod in pretekli škodni dogodki. Nova funkcionalnost vam omogoča, da takoj preverite izpostavljenost svoje nepremičnine navedenim tveganjem in pravočasno ukrepate. Kako? Na podlagi ocene tveganja je priporočljivo preveriti obstoječa kritja in zavarovalne vsote, da si zagotovite ustrezno finančno zaščito ob morebitni škodi.

Stopnjo ogroženosti prikaže v tristopenjski barvni lestvici:

Rumena (nizko): Obstaja majhna nevarnost za pojav te naravne nesreče, vendar to ne pomeni, da je tveganje izključeno. Kljub temu je priporočljivo zavarovati svojo nepremičnino.

Oranžna (srednje): Verjetnost za pojav te naravne nesreče je srednje velika.

Rdeča (visoko): Obstaja visoka nevarnost za pojav te naravne nesreče, kar zahteva večjo previdnost pri izbiri zavarovanja.

Ocena tveganja je na voljo v spletni aplikaciji i.triglav, če imate pri Zavarovalnici Triglav sklenjeno vsaj eno zavarovanje za vaš stalni naslov oziroma za naslov, na katerem imate zavarovano nepremičnino. Če imate v aplikaciji zavarovanih več nepremičnin, lahko oceno tveganja preverite za vsako posebej.

Je vaše zavarovanje ustrezno?

Osnovno zavarovanje doma obsega ključne nevarnosti, kot so požar, strela, vihar, toča in druge. Temeljno kritje pa lahko razširite z dodatnimi zavarovanji, kot so poplava, izliv vode, strojelom, potres ali zaščita sončne elektrarne - pri tem vam pomaga ocena tveganja. Glede na stopnjo ogroženosti lahko povečate zavarovalno jamstvo za posamezne nevarnosti, da zagotovite ustrezno zaščito svoje nepremičnine.

Zavarovanje lahko sklenete v digitalni poslovalnici ali na spletni strani, kjer so vam na voljo trije paketi. Za bolj prilagojena zavarovanja pa se lahko obrnete na zavarovalnega zastopnika, ki vam bo znal najbolje svetovati. (Reklamna informacija)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Reklamna informacija

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Ocena tveganja: Preverite, katerim naravnim tveganjem je izpostavljen vaš dom