objavi na
pozareport.si
Posli & finance

Ponedeljek, 27. Julij 2020 ob 06:20

Po sledeh članka o Rodetu - "Kučanu slovenskega baleta": Ljubljanska Opera in balet pred razkrojem v sramotni konec!
Kot je razvidno iz alarmantnega pisma sindikata Glosa, poslanega na Janševo vlado, sta bili medtem vloženi tudi kazenska ovadba na policijo in prijava na Komisijo za preprečevanje korupcije ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Nekaj dni po našem članku pa je sledil še podrobnejši zapis predsednika sindikata Glosa Mitje Šuštarja, poslan na Janševo vlado), kjer "zaskrbljujoče stanje" v SNG Opera in balet opisujejo še podrobneje. Kot je razvidno iz dopisa, sta bili medtem vloženi tudi kazenska ovadba na policijo in prijava na Komisijo za preprečevanje korupcije, Šuštar pa vlado opozarja, da je SNG Opera in balet Ljubljana, citiramo - "pred razkrojem v sramotni konec"?!

Spomnimo: 24. junija smo objavili odmeven članek o dogajanjih znotraj SNG Opera in balet Ljubljana z naslovom:

"Pravijo, da je Kučan slovenskega baleta: korupcija, konflikti interesov, alkohol in kot kaže celo dve soprogi hkrati?!" (vir: Požareport, 24. junija)

Gre pa predvsem za dokumentirano zgodbo o famoznem Tomažu Rodetu, predsedniku sveta ljubljanske Opere in baleta, imenovanem tudi "Kučan slovenskega baleta", ki po navedbah številnih virov dejansko vodi SNG Opera in balet Ljubljana, vendar iz zakulisja, saj se sam, ker nima predpisane ustrezne izobrazbe, ne more prijaviti za mesto ravnatelja, hkrati pa kot predsednik Društva baletnih ustvarjalcev Slovenije poslovno in finančno mešetari.

Mimogrede, Tomaž Rode se v raznih ožjih družbah (menda) sam hvali, da je nekdanji predsednik države Milan Kučan njegov krstni boter, ker da je njegova mama delala v Kučanovem kabinetu ...

Nekaj dni po našem članku pa je sledil še podrobnejši zapis predsednika sindikata Glosa Mitje Šuštarja, poslan na Janševo vlado (2. julija), kjer "zaskrbljujoče stanje" v SNG Opera in balet opisujejo še podrobneje. Kot je razvidno iz dopisa, sta bili medtem vloženi tudi kazenska ovadba na policijo in prijava na Komisijo za preprečevanje korupcije, Šuštar pa vlado opozarja, da je SNG Opera in balet Ljubljana, citiramo - "pred razkrojem v sramotni konec"?!

PISMO SINDIKATA GLOSA, POSLANO NA VLADO:

Razmere naj bi kulminirale tudi v javnem razpisu za novega umetniškega vodjo baleta, ki se izteče ravno danes, 27. julija, Rode pa bi želel na to delovno mesto postaviti sedanjega vršilca dolžnosti umetniškega vodje po pooblastilu, srbskega baletnika Petra Đorčevskega, ki pa za to delovno mesto očitno nima predpisane izobrazbe. Đorčevski po navedbah naših virov že zdaj hodi po Operi in samozavestno sam razlaga, da je javni razpis fake, saj da ima on vso podporo Tomaža Rodeta in da je itak že odločeno, da bo on izbran ...?!

Več o tem bomo poročali v prihodnjih dneh, no, še več pikantnih podrobnosti o teh dogajanjih pa si lahko že zdaj preberete na portalu Parada plesa (tukaj).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Rode Opera in balet Ljubljana sindikat glosa Mitja Šuštar Vlada Janeza Janše Milan Kučan Parada plesa

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Po sledeh članka o Rodetu - "Kučanu slovenskega baleta": Ljubljanska Opera in balet pred razkrojem v sramotni konec!