objavi na
pozareport.si
Posli & finance

Torek, 11. Avgust 2020 ob 06:03

Drama v Operi, 5. dejanje: Denar na roke, oder za poroko DJ Umeka, ravnatelj piše neresnice ministru, Đorćevski laže?!
Ekskluzivno objavljamo napeto pismo Tadeja Keniga, namestnika predsednika sveta SNG Opere in baleta Ljubljana - v odstopu, in pričevanje virov o lažeh začasnega vodje baleta Petra Đorćevskega ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Faksimile: iz pisma Tadeja Keniga, poslanega tudi na ministrstvo za kulturo. Faksimile: iz pisma Tadeja Keniga, poslanega tudi na ministrstvo za kulturo.

V seriji razkrivanja dogajanj v SNG Operi in baletu Ljubljana tokrat objavljamo daljše pismo Tadeja Keniga, namestnika predsednika sveta SNG Opere in baleta Ljubljana - v odstopu, ki ravnatelja Staša Ravterja obtožuje pisanja neresnic ministru za kulturo Vasku Simonitiju, vse svoje navedbe pa Kenig, kot pravi, lahko podkrepi tudi z dokumenti, ter neredigirano pričevanje virov iz Opere in baleta, ki želijo ostati anonimni, o tem, kako Petar Đorćevski, trenutni "vodja baleta po pooblastilu ravnatelja", v pismu, ki smo ga objavili 7. julija (tukaj), laže.

Posebno zanimiv del Kenigovega pisma priča tudi o spornem sodelovanju Tomaža Rodeta, predsednika sveta SNG Opere in baleta Ljubljana, in že omenjenega Petra Đorćevskega pri vodenju Rodetove zasebne poletne baletne šole v Piranu.

Pismo Tadeja Keniga ravnatelju Stašu Ravterju, 10. 8. 2020.pdf

KRŠIL JE ZAKON, V PISMU PA LAŽE O DATUMIH

Petar Đorćevski Petar Đorćevski

Petar Đorčevski (oziroma ta, ki mu je sestavil njegov odgovor) v svojem pisanju vladi laže, saj je poklical osem (8) plesalcev in enega asistenta na delo 19. 5. in ne 1 teden kasneje, kot trdi v pismu. O tem se lahko vpraša sodelujoče plesalce - Nino Noč, Ano Klašnja, Rito Pollacchi, Yujina Muraishija, Kenta Yamamoto in asistenta Viktorja Isajčeva. Plesali so Pa de deux, kar pomeni tesno dotikanje in objemanje med partnerjema. Če se ne motimo, je bilo to v nasprotju s tedanjimi vladnimi protikoronskimi ukrepi, torej direktno kršenje zakona.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Rode Opera in balet Ljubljana Staš Ravter Vasko Simoniti Tadej Kenig ministrstvo za kulturo Petar Đorčevski

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Drama v Operi, 5. dejanje: Denar na roke, oder za poroko DJ Umeka, ravnatelj piše neresnice ministru, Đorćevski laže?!