objavi na
pozareport.si
Mediji

Ponedeljek, 22. Februar 2021 ob 06:00

Rado Pezdir: Superman je novinar Pop TV, gre za urednika Jureta Tepino
Superman, poslovni partner Iranca Iraja Farrokhzadeha, ima svoj skrivni alias kot Clark Kent. Zakaj je to pomembno? Ker je Superman v svoji človeški obliki dejansko novinarski kolega urednika Tepine ...!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pozor: kazenska ovadba, za katero Pop TV ve, da je bila zavrnjena, ne obstaja! Vprašanje za milijardo evrov je, kako je lahko tožilstvo zavrnilo kazensko ovadbo, ki sploh ne obstaja?

Piše: Rado Pezdir

Po včerajšnji objavi članka "Kako se je novinar Tepina ujel v lastno zanko ali dokazi o kriminalistih, ki prek medijev prikrivajo kriminal v svojih vrstah", je Nika Kunaver, novinarka Pop TV, lastnica čuvaja/watchdog 2016, torej članica eminentnega kluba top shit pripadnikov slovenskega novinarstva, kot opombo na moj članek in zagovor njihovega poročanja objavila sledeče:

 Vir: Twitter Vir: Twitter

S tem me je seveda razkrinkala in pokazala, kdo je v tej sagi, v kateri urednik portala 24ur.com Jure Tepina dokazuje moje orbanovsko-fašistično angažiranje pri pregonu policije in tožilstva, tisti, ki izkrivlja resnico. To sem seveda jaz. Iz njenega sporočila jasno kaže, da so jih o zavrnitvi kazenske ovadbe, ki sem jo podal zoper kriminaliste nacionalnega preiskovalnega urada v zadevi Farrokh, obvestili s tožilstva. Posledično ne drži moja trditev, da tožilstvo o tem ni nikogar obveščalo, torej tudi ne drži, da bi Tepina informacijo lahko dobil samo pri policiji, kar končno pomeni, da Tepina pri policiji nima nikakršnih virov, še najmanj takšnih, kot jih opisuje avtor tega članka.

Ampak veste, kaj je še bolj zanimivo? Jaz nisem nikoli oddal kazenske ovadbe.

Kazenska ovadba, za katero Pop TV ve, da je bila zavrnjena, ne obstaja! Vprašanje za milijardo evrov je, kako je lahko tožilstvo zavrnilo kazensko ovadbo, ki sploh ne obstaja? Obstaja seveda sum naznanila kaznivega dejanja, ampak verjeti, da na tožilstvu ne poznajo razlike med kazensko ovadbo in naznanilom suma kaznivega dejanja, je pa kar huda. Tudi če bi Pop TV želel, da takšno fantazijo umestite v domeno realnosti. Za sprejetje domneve urednika Tepine morate namreč ponotranjiti, da lahko posredujete tožilstvu naznanilo suma kaznivega dejanja, tožilstvo pa potem zavrne kazensko ovadbo. Tukaj nekaj ne gre skupaj, kajne? In tukaj ne gre skupaj še nekaj. Spodaj je namreč odgovor, vezan na naznanilo suma kaznivega dejanja, ki ga je spletnemu mediju, ki ga ravnokar berete, posredovalo tožilstvo:

Vir: Požareport Vir: Požareport

Zanimivo, kajne? Tožilstvo ne omenja ovadbe, ampak sum, torej sum naznanila kaznivega dejanja. Za vas ne vem, ampak jaz dvomim, da tožilstvo ne ve, na kaj odgovarja, hkrati pa menim, da Tepina točno ve, kaj želi povedati. In če berete dalje, tožilstvo odgovori, da v zvezi s tem ni bilo nobene komunikacije z nikomer. Ni bilo niti obrazložitve zavrnitve suma, kar je še posebno zanimivo glede na to, da ste si 15. 2. na 24ur.com izpod peresa Tepine prebrali ravno obrazložitev, ki se je končala s tem, da so po tej zavrnitvi končani vsi politični pritiski na policijo. Če navržem tudi, da me tožilstvo ni obvestilo, kaj se je zgodilo z naznanilom suma kaznivega dejanja, Pop TV pa naj bil obveščen, potem lahko razumete, kako smešen poskus spina se odvija na Pop TV. Povedano drugače, meni bi tožilstvo moralo sporočiti, ali drži, da pada dež, Pop TV pa sporoča, da je tožilstvo zavrnilo moje navedbe, da je rojstni dan novinarja Tepine praznik mednarodne smučarske zveze. To seveda pomeni, da je Rado Pezdir madžarski fašist, hortyjevec in orbanovec.

In 24ur.com vas prepričuje tudi, da ni neobičajno, da tožilstvo najprej sporoči njihovi redakciji, kako se je končal neki postopek, šele potem pa obvesti vpletene strani, ki imajo v zadevi pravni interes (mene in kriminaliste nacionalnega preiskovalnega urada).

Da pa članek ne bo samo tehnične narave ali pa da ne bo izpadlo kot spopad dveh medijev, mi dovolite, da nadaljujem z nekaj zanimivimi elementi preiskave o iranski pralnici. Zdaj ko je namreč dokazano, da so bile vse iranske transakcije poslovne narave, se moramo vprašati, kaj se je pravzaprav dogajalo. Prepričan sem, da bomo v naslednjih dneh imeli odgovore, saj so vprašanja, ki jih bomo odprli, mala malica za urednika Tepino.

V prejšnjem članku smo pokazali, da je Ana Karenina dobila nakazilo Iraja Farrokhzadeha v višini 40.000 dolarjev. Ker je ta transakcija, kot trdi Tepina, navadna poslovna transakcija, je na mestu vprašanje, za kaj je Ana Karenina ta sredstva dobila? Da bi to ugotovil, sem šel še enkrat brati roman Leva Nikolajeviča Tolstoja. Žal nikjer ne nakazuje, za kaj bi Ana Karenina potrebovala ta sredstva. Mislil sem sicer povprašati tožilstvo, ampak se mi je zdelo, da pravega odgovora ne bo in da to lahko prepustim spletni strani 24ur.com. Kakorkoli že, vseeno sem se potrudil. Tole so moje trenutne delovne teze in prav zanima me, kako jih bo ocenil Tepina in kaj bo o tem rekel nekdanji državni tožilec Jaka Brezigar: prvič, Ana Karenina in Aleksej Voronin jih potrebujeta kot vložek v kriptovalute, drugič, Ana Karenina potrebuje novo pohištvo in pa tretjič, Ana Karenina si želi ta sredstva donirati skladu žrtev Pezdirjevih žaljivih napadov na policijo in tožilstvo.

Trši oreh je vprašanje, kaj bo naredil Superman s štirimi milijoni, ki mu jih je v običajni in zakoniti poslovni transakciji nakazal prej omenjeni Iranec. S tem vprašanjem sem se ukvarjal nekoliko bolj poglobljeno in moram priznati, da pravega odgovora nimam. Ena možnost je, da je Superman vložil 4 milijone evrov v Teslo, ker mu je Elon Musk obljubil razvoj zaščite proti kriptonitu.

Ampak priznam, ne gre, ne najdem odgovora. Toda v resnici se ne bojim, da bi ostali brez odgovora. Zakaj? Če še niste pozabili, ima Superman, poslovni partner Iraja Farrokhzadeha, svoj skrivni alias kot Clark Kent. Zakaj je to pomembno? Ker je Superman v svoji človeški obliki dejansko novinarski kolega urednika Tepine! Ali razumete, kako blizu smo končni rešitvi problema? Še nikoli nismo bili bližje! Tepina in njegovi watchdogi lahko pokličejo Clarka Kenta, ta jim da na telefon Supermana, ki pa na koncu pojasni, za kaj je potreboval od Iranca 4 milijone dolarjev in kam jih namerava vložiti! Seveda upam, da bo nekdanji tožilec Brezigar ta članek prebral, saj zagotovo tudi njega zanima Supermanova potrditev, da je Iranec vendarle povsem zakonito posloval s Supermanom.

Moram pa biti pošten in priznati, da obstaja še ena možnost, kako priti do konca primera. Poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec lahko skliče komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) in tam zasliši tako Ano Karenino (morda tudi Alekseja Voronina) kot Supermana (in seveda Clarka Kenta) ter od njiju zahteva odgovore. Naj Superman in Ana Karenina pojasnita Nemcu to, kar Brezigar in Tepina že vesta - da je bilo vse zakonito. S tem bi Knovs lahko prišel do zadnjega manjkajočega koščka, ki ga v decembrskem finišu preiskave ni zmogel pridobiti, in bi dokazal zlorabo Sove v primeru Farrokh.

Ljudje, ne skrbite, ugotovitev Knovsa vas bo čakala na Nemčevem twitterju, ravno tako, kot vas je prejšnji teden dočakal njegov tvit s člankom Jureta Tepine in komentarjem, da zdaj pa imamo dokaz, kako sem jaz sodeloval pri zlorabi Sove.

(Rado Pezdir je profesor ekonomije, publicist in stalni komentator oddaje Faktor)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
rado pezdir

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Rado Pezdir: Superman je novinar Pop TV, gre za urednika Jureta Tepino