Knjiga fake news. Bratuškova o sebi vse zamolčala, Jankovića pa razglasila za primitivca in bedaka.

Bojan Požar, Ljubljana, 03.04.2018 06:00
Knjižna "biografija" Alenke Bratušek, poslanke in predsednice svoje najnovejše Stranke Alenke Bratušek, "prve predsednice vlade" in 48-letne političarke, Celjanke, ki živi na Gorenjskem in ki je doslej tako ali drugače zamenjala že šest političnih strank (!), je njena "osebna" izpoved, v kateri je o sebi praktično vse zamolčala, ljubljanskega župana in Zorana Jankovića pa - skupaj še z nekaterimi člani in članicami Pozitivne Slovenije - dokaj neposredno razglasila za primitivca in bedaka. To je rdeča nit njene knjižne biografske zgodbe, poleg opisanega joka in političnih izdaj ob njenem obupnem poskusu, da postane evropska komisarka ali celo podpredsednica evropske komisije, kar naj bi ji obljubil Jean-Claude Juncker, potem pa so jo na cedilu pustili praktično vsi ... mediji, koalicijski partnerji - Gregor Virant, Karl Erjavec, Dejan Židan, skupina evropskih liberalcev Alde, najbolj pa naj bi proti njej v Bruslju lobirali Tanja Fajon, Jelko Kacin, Miro Cerar in seveda Janševa SDS. Ja, tudi razjokala naj bi se, ko je bil Janković proti temu, da postane predsednica vlade.
Ob tem je pomenljivo, da Alenka Bratušek v knjigi o sebi zamolči praktično vse, po čemer jo ljudje poznajo, kot političarko in osebno (med drugim tudi govorice o "posebnem odnosu" z generalnim sekretarjem njene stranke ter najtesnejšim sodelavcem Jernejem Pavličem), zato je ta njena biografska izpoved tako rekoč knjižni fake news, hkrati pa ponavlja stvari, ki jih poznamo že iz medijev.

MOLK O BRDU, MOLK O KUČANU

Zamolči, denimo, svojo koruptivno afero na Brdu pri Kranju, kjer je bila predsednica sveta Javnega gospodarskega zavoda Brdo, zaradi katere nikoli ne bi smela postati predsednica vlade. Spomnimo, delavci zavoda so pri njej doma urejali vrt, potem pa to "zapirali" z računi za nazaj. Vse to smo dokumentirano objavili na tem portalu (vir), vendar so večinski mediji, ki so Bratuškovo, ki je ravno takrat kandidirala za premierko, brezrezervno podpirali, afero prikrili. Bratuškova je v knjigi zamolčala tudi tisti famozni obisk Milana Kučana pri njej v vladni pisarni na Gregorčičevi ulici, po katerem se je zgodil usodni kongres Pozitivne Slovenije in posledično njen padec kot predsednice vlade. Zamolčala je tudi to, da se je - pred očmi slovenske javnosti - izogibala dvigom priporočenih pošiljk komisije za preprečevanje korupcije.
Po drugi strani Jankovića razglaša za značajskega primitivca in političnega bedaka, ki mu ni uspelo sestaviti vlade, kljub zmagi Pozitivne Slovenije na parlamentarnih volitvah leta 2011. Janković naj bi bil tak politični bedak, da je za kmetijskega ministra hotel Franca Bogoviča iz Slovenske ljudske stranke, čeprav SLS sploh ni bila predvidena za vladno koalicijo, in to samo zato, ker je z Bogovičem dobro sodeloval, ko je bil Janković še predsednik uprave Mercatorja, Bogovič pa župan občine Krško?! Večji del vidnih članov Pozitivne Slovenije pa Alenka Bratušek opisuje kot eno tako hordo likov, ki so po volilni zmagi hoteli samo na hitro in brutalno razgrabiti funkcije in nič drugega. Novopečena poslanka Pozitivne Slovenije Melita Župevc naj bi na primer že na prvem povolilnem srečanju vpila, da ji je bilo obljubljeno ministrstvo za obrambo.

MUSARJEVA HOTELA POSTATI DIREKTORICA SOVE

Avtor teh vrstic je znotraj knjige našel samo eno novo informacijo, za katero prej se kakor ni vedelo. To pa je: Nataša Pirc Musar, takrat še informacijska pooblaščenka, je Alenki Bratušek, ko ji je ta ponujala vodenje ministrstva za notranje zadeve, predlagala, da bi ona je raje postala direktorice Sove?!
Sicer pa je knjigo, ki jo je kot "ghost writter" ali pisatelj v senci spisal Tadej Golob, med drugim avtor zelo dobre biografije košarkarja Petra Vilfana, prav tako nekdanjega poslanca Pozitivne Slovenije in Zavezništva Alenke Bratušek ter dobitnik nagrade kresnik za najboljši roman leta 2010 (Svinjske nogice), izdala pa ga je ljubljanska založba Didakta, mogoče prebrati v pičlih dveh ali treh urah ...
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • Krucefiks
 • 03.04.2018 19:58:09
Se še spominjate sanjske slike na tem portalu, ko je šivilja Alenka kazala hlačke in mednožje srbskemu premierju?
 • Mefisto
 • 03.04.2018 17:49:17
Na moj oglas, da bi mi kdo po zvezah preskrbel vsaj kak izvod razgrbljene knjige Alenke Bratušek, ni bilo odziva, čeprav sem jo bil pripravljen kupiti za vsako ceno in čeprav sem bil pripravljen plačati kakršnokoli provizijo.
To pomeni, da je knjiga res razgrabljena, tisti, ki jo je uspel kupiti, pa verjetno čaka, da se ji bo cena še dvignila.
Upam, da brihtna Alenka taktično ne odlaša s ponatisom.
 • MUJO
 • 03.04.2018 16:14:16
Ponoči šivala , podnevi parala...
 • jurja
 • 03.04.2018 15:22:46
A je sleparka kaj omenila,da je bila nadzornica v NKBM,ko so izginjale miljarde?
 • macek
 • 03.04.2018 14:02:00
Spet celi kupi nezažvekanih čref.
 • P0LITIKA je delo ZA, skrb za P0LIS=P0LITEJO=DRŽAVO
 • 03.04.2018 12:41:43
SL0VENSKA P0LITIKA (S.D.S....=J@nša ..., Odbor2014=Þrimc ...Kangla in vsi ostali pošteni
ljudje,
ki sledijo prastarim SL0VENSKIM navadam, običajem, smernicam, kulturi):
-poštenost,
-pravičnost,
-resnicoljubnost,
-prijateljstvo do ljudi,
-domoljubnost,
-rodoljubnost,
svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH odlik, ki smo jih Slovenci
podarili svetu.
P0LITIKA je skrb/delo za polis/politejo/državo. Ne več, ne manj.
Država = POLIS = POLITEJA je družben dogovor ljudi o skupnem življenju.
.
.
.
»Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
osvobodila.«
.
»Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
 • Morala ni ena! Imeti/ne imeti moralo ni vprašanje!
 • 03.04.2018 12:37:21
Vprašanje je, katero, kakšno moralo!
.
Je predpis skupnosti = morala = norma = kaj je prav/dovoljeno..., kaj pa ne.
.
ČL0VEŠKA morala=N0RMA=normala= KULTURA življenja.
 • Ni slovenska, ni šivilja, =MURGL JUGOKOMI znojilja
 • 03.04.2018 12:23:56
Slediš?
Imamo fejk dokaze o njenem kao poznavanju izhlapevanju znoja iz medvlog
in imamo dokaze o magistralni šnelkursađijski kopi pasti.
Razumeš, kaj pomeni DEJSTVO?
 • pravnik bavcon
 • 03.04.2018 11:47:48
saj bi jo nategnil, a za čefurjem jankovićem, oz ostalimi ćefurji, za povrh pa še kronik junker, ni govora!
 • kiki43
 • 03.04.2018 11:00:19
Zelo dobri komentarji in upam, da jih bo tovarišica
prebrala in jo bo vsaj malo sram...upam! Je tipična
karieristka brez osnovnega znanja in brez kančka morale!
Laže, ko odpre svoje lape in krade Bogu čas, nam pa denar!
1 2 3
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Knjiga Alenke Bratušek stane 25 evrov, izšla je v 1000 izvodih. Prebrati jo je mogoče v 2 do 3 urah.
Vstop v galerijo slik