objavi na
pozareport.si

Sobota, 16. Maj 2020 ob 06:46

Že takrat se je govorilo: Möderndorfer z glavo pri Jankoviću, kjer je dobil službo in mercedesa, z dušo pa pri Golobiču
Požareport

Odpri galerijo

Jani Möderndorfer septembra 2015, ko je prestopal v Cerarjevo stranko SMC.

Jani Möderndorfer je včeraj dokončno zapustil SMC in prestopil v poslansko skupino LMŠ ter posledično zamenjal že peto ali sedmo politično stranko, odvisno, kako pač štejemo. Tako je postal svojevrstni slovenski politični rekorder, morda pa se lahko s prestopanjem političnih strank vpiše celo v Guinnessovo knjigo rekordov. Je pa seveda bizarna težava v tem, da so čisto vse stranke, kjer je bil tako ali drugače zraven Jani Möderndorfer, prej ali slej propadle.

Da bo Jani M. prestopil v LMŠ, smo na tem portalu napovedali že februarja (vir). Svojo politično kariero je začel med vladavino stranke LDS, ko ga je Gregor Golobič postavil za tajnika ljubljanskega odbora LDS (vir), prej pa je JM, po poklicu medicinski tehnik, prodajal posteljnino. Toda njegov pravi vzpon se je začel takrat, ko je med politike na velika vrata vstopil Zoran Janković. Kot župan Ljubljane ga je namreč Janković vzel za podžupana in že takrat se je JM začel odlično počutiti tudi med sedenjem na dveh stolih, kar sicer velja tudi za njegovo zasebno življenje: bil je z glavo pri Jankoviću, kjer je dobil službo in mercedesa, z dušo pa pri Golobiču. No, Jankovića je kasneje izdal (kot številne druge in Zoran Janković z Janijem M. še danes noče spregovoriti niti ene same besede), ko se je med njim in Alenko Bratušek odločil za slednjo, je pa vedno ostal član tistega kroga ljudi, ki so tako ali drugače vedno zvesti Gregorju Golobiču.

In tako ima danes Golobič znotraj poslanske skupine Šarčeve LMŠ vsaj dva vplivna poslanca, ki dejansko pripadata njemu, kot nekdanjemu vplivnemu LDS-sovcu: Braneta Golubovića, šefa poslanske skupine LMŠ, prav tako zvestega vojaka tranzicijske levice, ki je, ne pozabimo, tudi že zamenjal štiri politične stranke (!), in novega prišleka Janija Möderndorferja.

Jani Möderndorfer na zadnjih volitvah, leta 2018, v Ljubljani ni bil izvoljen za poslanca (čeprav se je medtem razvil v zelo dobrega retorika in glasnega populista), ampak je samo nadomestni poslanec, ker se Miro Cerar pač ne gre več politike. Bomo videli, kako bo šlo naslednjič ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jani Moederndorfer

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Že takrat se je govorilo: Möderndorfer z glavo pri Jankoviću, kjer je dobil službo in mercedesa, z dušo pa pri Golobiču