objavi na
pozareport.si

Petek, 30. Oktober 2020 ob 06:00

Spoštovana Ana Roš, to papagajsko ponavljanje poslušamo že od marca, kot da ne obstaja na tisoče drugih ...
Požareport

Odpri galerijo

Ana Roš

Objavljamo pismo Jureta Zorčiča, sicer nekdanjega novinarja, poslano - tudi osebno, prek elektronske pošte - znani kuharici in gostinki Ani Roš:

"Spoštovana ga. Ana Roš,

na kratko, pišem vam kot državljan Republike Slovenije, zaposlen in širokih (svetovljanskih) nazorov.

V zadnjih dneh sem spremljal vaše izjave, komercialno ideologijo in obupen klic na pomoč slovenskemu gostinstvu in turizmu. In pika.

Najprej, kdo si je sploh izmislil popolnoma enostransko in neresnično tezo, da so covid razmere in ukrepi najbolj prizadeli prav slovensko gostinstvo in turizem?!

To papagajsko ponavljanje poslušamo že od marca, kot da v Sloveniji ne obstaja na tisoče drugih podjetij in dejavnosti, ljudi, ki so posledično eksistenčno in zdravstveno ogroženi, gostinci in turizem pa se vedete, kot da je Slovenija New York, Majorka ali Saint Tropez oziroma center svetovnega turizma ...

Kot da v Sloveniji obstajajo le high-end gostilne in extra hoteli, edino ti dve in z njimi povezane dejavnosti naj bi to državo gospodarsko poganjale naprej.

Živite v veliki zmoti, zadnja leta ste (nekrivi) mirno in udobno jahali na velikem valu nekega neponovljivega turistično-gostinskega balona, ob tem, da nerazumljivo sodite, da sta ti dve panogi "največji promotor Slovenije v svetu", kar je seveda nova fikcija, žalostna zabloda in notorna neresnica.

Največji promotor, če že uporabim ta distopijski izraz, so tudi številna druga podjetja, panoge, pametni in marljivi ljudje, prepoznavni izdelki in blagovne znamke, storitve, športniki, raziskovalci in znanstveniki, slovenski patenti in globalne rešitve, high-tech projekti mladih, ki z drugačnim znanjem prodirajo na zahtevno evropsko in svetovno tržišče.

Zato je vaš klic na pomoč močno vprašljiv, precej enostranski in značilno slovenski. Da, slovenski. Precenjeno slovenski ...

S spoštovanjem, Jure Zorčič, Ljubljana"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ana Roš

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Spoštovana Ana Roš, to papagajsko ponavljanje poslušamo že od marca, kot da ne obstaja na tisoče drugih ...