objavi na
pozareport.si

Nedelja, 11. September 2022 ob 06:00

Robert Golob gre na Požareportu za med: članki o njem dosegajo že blizu fascinantnih 100 tisoč ogledov
Skratka, drage bralke, spoštovani bralci, hvala za zaupanje, se beremo naprej ...
Požareport

Odpri galerijo

Tako je članek z naslovom "Ekskluzivno: Golob v Bruslju - "zasebno". In zakaj se je iz Kromberka na skrivaj preselil v Solkan.", dosegel že 99.479 ogledov, kar je tako rekoč fascinantna številka.

Robert Golob, predsednik vlade in Gibanja Svoboda, je medijsko najbolj maziljeni novi obraz tranzicijske levice doslej, neprimerljiv tudi z Mirom Cerarjem ali Marjanom Šarcem. Po drugi strani pa ime nekdanjega predsednika uprave Gen-I, ki se je v politiko vrnil iz osebnega maščevanja, praktično samo zato, ker ni dobil še enega mandata na čelu te državne firme, gre medijsko res za med, kar dokazuje tudi gola tehnična statistika letošnje branosti portala (Požareport - 100 najbolj branih člankov leta 2022, ob 100 dneh vlade Roberta Goloba), ki ga pravkar berete:

- Tako je članek z naslovom "Ekskluzivno: Golob v Bruslju - "zasebno". In zakaj se je iz Kromberka na skrivaj preselil v Solkan.", objavljen 27. junija, do včeraj popoldne dosegel že 99.479 ogledov (klikov), kar je - za nišni portal na majhnem slovenskem medijskem tržišču - tako rekoč fascinantna številka*.

- Tudi drugi najbolj brani članek letošnjega leta se začenja z imenom Golob, a je tesno povezan tudi z Urško Klakočar Zupančič, predsednico državnega zbora in podpredsednico GS, objavljen 7. junija: "Golob je ne bo mogel več krotiti, a skrivnost Urške Klakočar Zupančič menda skriva njen zdravstveni karton". Število dosedanjih ogledov tega članka prav tako izjemno veliko: 98.411!

- Na tretje mesto najbolj branih člankov letošnjega leta pa se, razumljivo, dramatično hitro prebija nedavni in pravzaprav prelomni članek afere Smodej / Fotopub, z naslovom "Šok za del ljubljanske elite: zakaj je Roman Uranjek naredil samomor? Nove razsežnosti afere Smodej?!", sicer objavljen v nedeljo, 21. avgusta: doslej že 85.227 ogledov.

- No, našo lestvico 100 najbolj branih člankov letošnjega leta pa zaključuje prav tako Robert Golob oziroma tekst z naslovom "Golob ne ve, ali je brigadir Krkovič dvojni agent, a to je njegov, Golobov problem", objavljen 5. januarja, ki je doslej dosegel zavidljivih 19.575 ogledov.

Razlog tolikšne branosti tekstov, povezanih z Robertom Golobom, je nedvomno predvsem dejstvo, da smo eden od redkih medijev, ki tudi o sedanjem predsedniku vlade poroča in komentira s potrebno novinarsko kritično distanco. Skratka, drage bralke, spoštovani bralci, hvala za veliko zaupanje, se beremo še naprej. (Bojan Požar)

* Opomba: ne gre za število ogledov celotnega portala, ampak za število ogledov konkretnega članka oziroma posameznih člankov, zato so te visoke številke toliko bolj izjemne. Vir: Google Analytics.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Robert Golob Požareport Urška Klakočar Zupančič Gibanje Svoboda

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Robert Golob gre na Požareportu za med: članki o njem dosegajo že blizu fascinantnih 100 tisoč ogledov