objavi na
pozareport.si

Sreda, 10. Maj 2023 ob 06:00

Primer Arsenovič-Štandeker po skoraj petih letih sodnih bojev vendarle končan: Bojan Požar pravnomočno oproščen
Je pa to vsekakor še ena velika in pomembna zmaga za slovensko novinarstvo ...
Požareport

Odpri galerijo

Tožbo je leta 2019 vložil Matjaž Štandeker, dolgoletni tesni sodelavec mariborskega župana Saše Arsenoviča (skupaj na sredini slike), šlo pa je za članke o (domnevnem) podkupovanja določenih mariborskih bančnikov, kar je sicer preiskovala tudi policija. (foto: Požareport)

Če smo 7. marca poročali o tem, kako je vrhovno sodišče razveljavilo edino obsodilno sodbo zoper Bojana Požarja (vir), ki jo je, v zadevi "Arsenovič-Štandeker", izreklo okrožno sodišče v Slovenj Gradcu (oktobra 2020), potrdilo pa višje sodišče v Mariboru (julija 2021), lahko danes še toliko bolj zadovoljno zapišemo, da je Bojan Požar - tudi - v tej sodni zadevi, po skoraj petih letih sodnih bojev (in izgubljenega časa, pri čemer so potrebni še jekleni živci in vrhunski odvetnik), dokončno pravnomočno oproščen.

Tako je namreč - 13. aprila letos - odločil senat mariborskega višjega sodišča pod vodstvom višje sodnice Leonide Jerman ...

Iz sodbe Višjega sodišča v Marboru.

... tožniku Matjažu Štandekerju pa zdaj preostane le še poplačilo vseh sodnih stroškov ter potrebnih izdatkov Bojana Požarja in njegovega odvetnika Francija Matoza, kar bo verjetno zneslo okoli 5 tisoč evrov. Je pa to vsekakor še ena velika in pomembna zmaga za slovensko novinarstvo.

Za osvežitev spomina: tožbo je leta 2019 vložil Štandeker, dolgoletni tesni sodelavec mariborskega župana Saše Arsenoviča, zelo verjetno po dogovoru z Arsenovičem, šlo pa je za članke o (domnevnem) podkupovanja določenih mariborskih bančnikov (več na tej povezavi), kar je sicer preiskovala tudi policija. (Požareport)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Štandeker Saša Arsenovič Franci Matoz Višje sodišče v Mariboru vrhovno sodišče bojan požar

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Primer Arsenovič-Štandeker po skoraj petih letih sodnih bojev vendarle končan: Bojan Požar pravnomočno oproščen