objavi na
pozareport.si

Sreda, 18. Marec 2020 ob 18:05

Mi gre na bruhanje, pravi izigrana kandidatka. Redno službo, ki so jo zrihtali politiki, pa je seveda dobil Dejan Karba.
Požareport

Odpri galerijo

Vsi smo Karba, je leta 2013 pisalo na Delu, ko so ga odpustili. Danes pa Dejanu Karbi službe rihtajo politiki - v politiki. Hja, nismo vsi Karba ...

(Sreda, 18. marca) Prej so bile govorice in napovedi, zdaj je tudi črno na belem: Dejanu Karbi, nekdanjemu novinarju Dela in Dnevnika, potem nesojenemu županu Ljutomera na listi Socialnih demokratov, nato pogodbenemu svetovalcu za odnose z javnostmi na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, so med zamenjavo vlade uredili redno službo na istem ministrstvu, ki ga je zdaj sicer kot ministrica od Jerneja Pikala (SD) prevzela Simona Kustec iz stranke SMC. Kako so politiki to zmanevrirali, nam dokazuje tudi - verjetno na hitro napisano - pismo ene od izigranih kandidatk (ime je znano uredništvu), ki ga zaradi avtentičnosti opisa, kaj se je dogajalo, objavljamo v celoti, brez redakcije:


"Vodjo službe za odnose z javnostmi so sicer izbrali v skladu s postopkom, toda:
1. Zelo se je mudilo. Pisni preizkus so dali sredi šolskih počitnic, 25. februarja, da že po defaultu izločijo nekaj kandidatov. Zamudniki, beri mi, so pa morali tudi na vrat na nos pisati kasneje, ni šlo drugače kot 2.3. ob 6.30 zutraj.
2. Na pisnem preiskusu je bila, na primer tudi ..., žena od ... Ona je povedala, da je, glej ga glej, pisni preizkus pisal tudi Dejan Karba, ta čas ravno šef PR službe - po pooblastilu ministra.
3. Vprašanja na pisnem testu pa taka, da adijo pamet: noben pravi PR-ovec tega ne bi dal na test, ker so bile same neumnosti, in nobeni pravi PR-ovec ne bi objavljal takšnih stvari, kot so oni dali kot primere za objave na FB, IG, TW. - verjetno jih je sam napisal Karba ali pa Štromajer ali pa Neubauer.
4. Kandidat je bil izbran zgolj na podlagi pisnega preizkusa, nobenega osebnega pogovora, in to je šlo vse zelo hitro čez. Pismo o neizboru so odposlali že 9.3., torej v tednu, ko so se zasliševali novi ministri.
5. Služba pa je za nedoločen čas.

 
Upam, da pride v medije, ker mi gre na bruhanje! V priponki pa sklep, ki sem ga dobila."

 
In res, na koncu je bil izbran Dejan Karba. Tukaj!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dejan karba Socialni demokrati SMC

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Mi gre na bruhanje, pravi izigrana kandidatka. Redno službo, ki so jo zrihtali politiki, pa je seveda dobil Dejan Karba.