objavi na
pozareport.si

Četrtek, 19. Marec 2020 ob 06:18

Dejan Karba, ki je prijavo napisal z navadnim kulijem in velikimi tiskanimi črkami, še ne more biti miren. Pritožbe bodo!
Požareport

Odpri galerijo

Ekipa ministra Pikala je že odšla, a Dejan Karba (drugi z desne v objemu Jerneja Štromajerja) ostaja.

Zgodba o spornem zaposlovanju nekdanjega novinarja Dejana Karbe (Socialni demokrati) na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in lažnem javnem razpisu še ni končana, zato Karba še ne more biti miren. Namreč, po naših zanesljivih informacijah bo prišlo najmanj do ene pritožbe, ki bo - vsaj začasno - zadržala podpis pogodbe s Karbo. Dokler zadeva ni pravnomočna, se Karba tudi ne more zaposliti. Hkrati do nas prihajajo informacije, kako je bil razpis ministrstva za javno upravo pripravljen za - Karbo.

- Dejan Karba prijave ni oddal na predpisanem obrazcu, ampak na čisto navadnem papirju, prijavo pa je napisal s kulijem in velikimi tiskanimi črkami. Nekateri menijo, da je to storil zato, da je prijavo možno korigirati (oziroma prirediti), če bi bilo to potrebno, na uradnem obrazcu tega pač ni možno storiti.

- Karba je na pisanje testa zamudil in potem tudi prvi odšel. Na vsa testna vprašanja je znova "odgovarjal" z velikimi tiskanimi črkami, toda, glej ga zlomka, testna dokumentacija je pokazala, da je Karba pri vseh odgovorih dobil eno točko več kot prvi "zasledovalci", kar pomeni, da je komisija za izbor (Karbe) šla "na ziher". Od 25 možnih točk so mu tako dali 19 točk.

- Na razpis se je sicer prijavilo 16 kandidatk in kandidatov, 12 jih je delalo teste, nekateri pa se na razpis niso prijavili zato, ker se je, kot pravijo, že na daleč videlo, da je prirejen za Karbo.

No, vsaj ena izigrana kandidatka pa se je odločila za pritožbo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dejan karba

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Dejan Karba, ki je prijavo napisal z navadnim kulijem in velikimi tiskanimi črkami, še ne more biti miren. Pritožbe bodo!