Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
Sorodne vsebine
ZADNJE OBJAVE
NAJBOLJ OBISKANO
Komentarji (7)
pred 16 urami
4
"Kdo, v čigavem imenu in s kakšnimi (čigavimi) pravnimi, političnimi in etičnimi pooblastili, je ukazal sistematično samovoljno izbiranje, izločanje in uničevanje dragocene in nenadomestljive nacionalne arhivske dediščine, kateri legalni in legitimni državni organ nekdanje totalitarne SRS, ali poznejše samostojne in svobodne demokratične RS, je to proti-zakonito, proti-zgodovinsko in proti-humano dejanje kdaj (in kje) pravnomočno odobril ali potrdil in kateri državni in politični funkcionar je podpisan pod morebitno pisno zavrženo proti-državno, proti-zgodovinsko in proti-demokratično odločitev oz. dokument?" No, no, jaz in Vi veva, kdo je bil tisti, ki je odločal v SI o vsem. KPS pod vodstvom Kučana in njegovih hlapcev. Bali so se maščevanja. Škoda je, da niso končali tako kot v Romuniji...
pred 23 urami
19
Po osamosvojitvi nas prejšnji oz dotedanji oblastniki iz ZKJ/ZKS ter s formalno-pravnih vrhov dotedanje republike SRS niso poskušali le "mirovniško" razorožiti (poskus razorožitve enot in skladišč Teritorialne obrambe SRS s strani JLA) , ampak so tajno samovoljno izbirali in množično proti-zakonito uničevali tudi dragocena arhivska gradiva ZKJ/ZKS, SDV, republiških in občinskih organov ter družbeno-političnih organizacij dotedanje SRS. Gre za nezaslišan proti-pravni, proti-demokratični in proti-zgodovinski naklepni zločin nad nacionalno, politično in kulturno dediščino Slovencev in državljanov RS, za katerega nikoli in nikdar ni nihče - niti etično, niti politično niti pravno - odgovarjal. Še hujše: nihče do današnjega dne niti ni zastavil ključnega in temeljnega vprašanja: Kdo, v čigavem imenu in s kakšnimi (čigavimi) pravnimi, političnimi in etičnimi pooblastili, je ukazal sistematično samovoljno izbiranje, izločanje in uničevanje dragocene in nenadomestljive nacionalne arhivske dediščine, kateri legalni in legitimni državni organ nekdanje totalitarne SRS, ali poznejše samostojne in svobodne demokratične RS, je to proti-zakonito, proti-zgodovinsko in proti-humano dejanje kdaj (in kje) pravnomočno odobril ali potrdil in kateri državni in politični funkcionar je podpisan pod morebitno pisno zavrženo proti-državno, proti-zgodovinsko in proti-demokratično odločitev oz. dokument?
pred 1 dan
20
Spoštovana komentatorja g. Viktor Hajsinger in g. Jernej Zupančič z obema se zeloo strinjam, tudi jaz imam kar nekaj knjig o zlaganem socializmu, za moje potomce in njihove potomce. Ste me pa g. Viktor spomnil, da to knjižnico malo bolj pregledno uredim. G. Igor Omerza vam pa hvala za vse kar ste nam že dal in upam da bo tega še več. Bog živi Slovenijo in Slovence, srečno.
pred 1 dan
20
Viktor, do zdaj se nisem spomnil na to varianto, ki si jo navedel. Nekje v 70. letih sem s službeno ekipo prenočil v Mariboru, v hotelu Slavija. Šele ob naslednjem obisku, morda čez mesec dni, so mi vrnili osebno izkaznico, čeprav bi mi jo lahko poslali po pošti, saj je na izkaznici naslov. "Pohajkovanje" brez osebnega dokumenta je (bilo) kaznivo! Citat: "Še vedno z veseljem preberem prispevke kot ja ta in razmišljam marsikaterem podatku..." Enako tudi jaz in razmišljam o marsikaterem dogodku, ki se mi je zgodil... Zelo, zelo zanimivo...
pred 1 dan
26
Kaj nam pomaga osamosvojitev, ce nam se vedno po 34 letih vladajo udbovci in komunisti ter njihovi potomci. Katastrofa in velika zalost. Kdaj bo tega konec, pa sam Bog ve.
pred 1 dan
32
V svoji knjižnici imam knjige Romana Leljak in Igorja Omerza, Danila Slivnik, Jožeta Možina, Boštjana M Turk in knjige slovenskih politikov... Kupoval in kupujem jih, da bosta moja pravnuka - ali še več njih - vedela kaj vse se je dogajalo v prekleti komunistični državi... Še konec 80tih sem na službenih poteh v hotelu dal osebno izkaznico in prosil, da jo dobim nazaj še isti večer. Ni bilo mogoče. Ob 22. uri je vse prevzel miličnik, jih odnesel na postajo milice. Vrnili so jih zjutraj ob 7. uri. Še vedno z veseljem preberem prispevke kot ja ta in razmišljam marsikaterem podatku... Hvala, gospod Igor Omerza, da objavljate takšne prispevka, da bo bolj jasno kdo so tisti, ki so nam grenili življenje.
pred 1 dan
14
To se nam nebi dogajalo, če bi uporabili ob osamosvajan, takšno tehniko, kot so jo Romuni. Za izvršitev kazni so uporabili kar najbolj praktičeno orodje, to je "štrik" in "telegrafnico".