Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
Sorodne vsebine
ZADNJE OBJAVE
NAJBOLJ OBISKANO
Komentarji (6)
pred 2 urama
10
V ljubljanski Drami so leta 2015 dajali predstavo "Jugoslavija..."), v kateri so bili nekateri dialogi kar v srbščini. Tega ni noben medij omenil, komentiral, kritiziral. Pred leti je Magnifico objavil plakat, ne spomnim se besed, s fonetično pisavo besedila v angleščini. Janez Janša se je oglasil in povedal, da tako ni prav, in plakati so izginili.
pred 2 urama
7
Ko so začele Fužine rast, sem Ljubljani rekel nasvidenje. Dotlej sem živel nasproti Fužin, onkraj štajerske železnice, še prej pa na povsem drugem koncu Ljubljane. V Fužinah nisem bil nikoli. Peljal pa sem se precejkrat mimo po Zaloški. "Romana" Čefurji raus nisem bral. V Sobotni prilogi Dela, če se ne motim, so bili natisnjeni izsečki. Prebral sem jih. Niso se mi zdeli višek literature. Ko je bil finančni minister v vladi Alenke Bratušek Uroš Čufer, se je novinarju TVS Seku Kundeju zgodil zaresen lapsus. V TVD ali v Odmevih je Čuferjev priimek prebral kot Čefur. Ni dodal raus. So se pa nekateri smejali.
pred 2 urama
11
Vesel za zapis, ker sem se tudi sam spraševal od kje in zakaj nagrade za take knjige. Sam sem omenjeno knjigo v času izida poizkusil 3x (trikrat!) prebrati a ni šlo dlje kot do 20 strani. Knjiga psovk, ki je žalitev za moj materni jezik si tudi v najbolj črnem scenariju ne zasluži nikakršne pozornosti, da o kakšni nagradi ne govorimo. Vesel, res vesel, da nisem edini. Hvala. PS: sem med tistimi, ki prebere cca 50 knjig na leto.
pred 3 urami
10
Dr.Turk upam,da boste kandidirali na kakšni listi.Z veseljem bi Vas volil.Kar pogumno...
pred 3 urami
14
To pot si zadel bistvo druzbenega razvoja SR Slovenije in velike moci naslednikov do danes. Druzina je ze v 70% razbita tema, biti domoljub je greh ze v 50%, verovanje je pa se v slovenski RKC vprasljivo.
pred 4 urami
24
Dokler mi, slovenstvo, ne bomo poslali Kućana Raus!, spregledali, da smo reve in smo zato podlaga tujčevi peti, bo jankovićizem, kučanizem in golobizem “in”, slovenstvo pa raus. Volitve so prelomnica za Stati inu obstati. Vam, spoštovani dr. BM Turk pa iskrena hvala in zahvala za napisano. Realnost in resnica sta strup za antislovenstvo.