Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
Sorodne vsebine
ZADNJE OBJAVE
NAJBOLJ OBISKANO
Komentarji (21)
Dec 12, 2022
9
Tisti, ki zatajujejo zločine slovenskih in jugo komunistov, vedno poudarjajo, da že dolgo več nismo v letu 1945. Vedno se moramo spominjati najhujšega dela slovenske zgodovine. In to so nezaslišani komunistični zločini. Kaj takega slovenski narod do tedaj še ni doživel.
Dec 11, 2022
11
:), Slovenec Sem v naši domovini je polno pametnih in zelo sposobnih ljudi, a tega ne more nihče razložiti. Lahko je veliko nepotešenih mačkov Ivanov, ki jih mačja ljubiteljica S. Makarovič, ki jo oponašajo v izražanju ne zmore več pobožati in potolažiti pa jim je vsak pravljičar, ki pride dober. Četudi potem pridejo višje položnice jih radi plačajo, samo da je pravljica dobra pa četudi zraven jokajo. "Pazi kaj misliš, ker misli postanejo besede in besede postanejo dejanja!" je izjavila Železna Lady. Zato mislite dobro! Lepo nedeljo vam želim, uživajte v gledanju skokov in navijajmo za naše fante. Držim pesti za A. Laniška:)
Dec 11, 2022
6
Nisem prepoznan kot pameten se pa to priznava Golobu s plačevanjem položnic. Dodatne šele pridejo, Slovenec Sem!
Dec 11, 2022
4
Gospod Franc Leskovšek, očitate mi pesimizem, če vam je tako ljubše pa naj vam bo. Zanimivo pri tem pa je, če greste gledati moje poste za nazaj, da sem bila za vse neuspehe desnice glede (ne)uspehov na volitvah in predvidevanjih glede referendumov kar točna. Jaz bi temu rekla, da sem realna. Pomankanje realnega pogleda desnice v vseh 30 letih po osamosvojitvi , je prav zatiskanje oči pred resnico, kar tudi vi v vašem postu počnete. Kar si sama najbolj želim, je to, da bi se pri mojih napovedih motila. Ampak kruta resnica, realen pogled in potem uresničitev ti samo potrdi tvoj po vaše "pesimističen" po moje realističen pogled na dogajanje. Zakaj je sloVENIja, tle, kjer je zdaj, prav zatiskanje oči desnice pred resnico, katere del ste tudi vi. Če ste samo malo sposoben analitičnega razmišljanja, se vprašajte, zakaj je država tle, kjer je. Pa brez izgovorov, brez kazanja s prstom na druge, na kratko, kdo ima največjo odgovornost za stanje v državi, na način kakor se sam sebe vprašate, če vam kaj v življenju ne gre. Glede na vaše znanje, upam, da vam bo šlo.
Dec 11, 2022
13
Mi lahko kdo, ki mu tudi drugi priznajo, da je pameten, razloži, zakaj je Robert Golob tako priljubljen kot premier med državljani, ki plačujejo položnice?
Dec 11, 2022
6
¸Ohh gospa, skrita pod "Nada B." (kar takoj razkrije človekov značaj) kaj naj vam porečem. Nič. Kakorkoli - navzlic vašemu prevladujočemu pesimizmu, defetizmu in negativizmu poskušajte biti čim bolje razpoloženi na to turobno nedeljsko popoldne. Vem da bo težko; a potrudite se. Splača se. Srečno.
Dec 11, 2022
5
Franc Leskošek. Nikoli več se 400.000 slovenčkom ne bo posvitalo. Kar ste napisal, je utopija. Sedaj se bodo slovenčki ukvarjali z revščino, migranti, ki bodo posiljevali, kakšnega desničarja mimogrede zaklali. Tistih, ki nas je jebeno manj, nas skozi prihodnost bo še manj. Kot se že dogaja po evropskih prestolnicah, je avtohtono prebivalstvo v manjšini, temu se zaradi jebeno več slovenčkov, sloVENIja ne more izogniti. Kot slovenski narod smo v prihodnosti izgubljeni. Vaš zaključek je samo metanje peska v oči.
Dec 11, 2022
12
"Nimate torej nobenega razloga biti tako počasni v čiščenju kot doslej" je Kidriču pisal Krištof 25. junija 1945 Da, tovariši vračajo se časi po izvršeni komunistični revoluciji...
Dec 11, 2022
19
Zmanjkalo mi je besed za komplimente, prof. dr. B.M.Turk. Intelektualno izbrušen in kulturen, spoštljiv in argumentiran zapis ... Medklic: Spomnim se pisanja tega istega B.M.T. pred letom, dvema, ko je z upravičeno grenkobo pisal, kako mu je, njemu s Sorbonskim doktoratom in rednim prof. na romanistiki FF, vodstvo neke LJ gimnazije prepovedalo preprost in ideološko povsem nevtralen govor, kjer je pravkar maturiral njegov sin ... Tako je to v Slo - rdeča indoktrinacija se je infiltrirala v vse pore, vse kapilare našega družbeneno politična ustroja ... tudi šolskega, se ve. Potrebna bodo leta, da se bo ta uboga Slovenija ponovno demokratizira in osvobodila Svobode. Proces do dolg a prvo svitanje se že sramežljivo razpira - z gospodarskim zlomom ... čez leto, dve. Samo brutalen finančni šok (zlom) bo streznil nepredstavljivo zaslepljene in naivne slovenske volivce.
Dec 11, 2022
13
Preprost slovenski človek na volitvah izbere to s čimer mu je bil skozi izobrazbo, osnovno in srednjo, napolnjen"notranji pomnilnik". Kdo jim ga je in ga še polni, je jasno, pač tisti, ki jih je jebeno več in ki skozi učno materijo, kar naprej razlagajo o ubogi raji, ki da in tudi je , trpela v različnih družbenih redih. Danes, ko bi sleherni učenec, dijak itd. moral biti nafilan, vsaj tako kot mi nekoč s komunizmom, z demokracijo pa temu ni tako. Zakaj že? Kdo kaj obljublja? V komunizmu vsakemu po svojih potrebah, ker smo vsi enaki! V demokraciji živeti od svojih rok in upoštevati različnost. Kaj je lažje? Tako deluje slovensko volilno telo, če pa ga še malo "nakurblaš" pa drugače kot je, tudi ne more biti!
Dec 11, 2022
12
Kakšen in kolikšen je intelektualni, politični, človeški, etični in kulturni domet najvišjih ter najodgovornejših odločevalcev tega časa, nam zgovorno in porazno razkrivajo zadnje zaskrbljujoče javne izjave, intervjuji in sporočila predsednika Vlade RS, predsednice DZ RS, ministrice za pravosodje, ministra za obrambo itd., itn. Vse bolj je očitno, da z narcisoidnimi ter samopašnimi samodržci ne živimo v isti državi, da ne razumemo temeljne veljavne ustave, vladavine prava in univerzalnih temeljnih človekovih pravic in svoboščin na enak način. Ter da večstrankarska parlamentarna demokracija na Slovenskem še nikoli doslej ni bila tako sistemsko ogrožena in načrtno spodjedana in razkrajana prav od državnega vrha navzdol: prav z narcisoidnih oblastniških vrhov zakonodajne in izvršne veje oblasti. Pri čemer je že večkrat ugotovljeno dejstvo, da neodvisna in avtonomna sodna "tretja" veja oblasti zaradi trajnih sodniških mandatov še iz obdobja diktature partijskega enoumja ni nikoli uresničila nujne doktrinarne, kadrovske in operativne posodobitve in resnične uskladitve z družbeno in politično demokratizacijo v državi ter z nujnim akcijskim, doktrinarnim in kadrovskim očiščenjem in pomlajenjem pravosodnih institucij, neposredno podedovanih in nekritično prevzetih iz časov komunističnega enoumja ter diktature vladajoče ZKJ/ZKS. V bližnji prihodnosti namerava vladajoča koalicija ob pričakovani podpori opozicijske NSi s spremembo ustave še bolj drastično in lažno "de-politizirati" oz. politično in interesno ozko monopolizirati svojo oblast z načrtovanim prenosom imenovanja sodnikov in sodnih funkcionarjev z večstrankarskega in politično pluralnega parlamenta na eno neposredno izvoljeno politično funkcionarko in kot da neodvisno osebo Predsednice RS, ki je neposredno in po vseh kriterijih del vladajoče politične elite nekdanjega partijskega "novega razreda" in otrok ter celo vnukov "novega razreda" (po Milovanu Đilasu).
Dec 11, 2022
15
Prišlo mi je na misel, da se izvaja lustracija, ampak drugi del, ki je izostal leta 45 in ni tista pričakovana v letu 1990.. Urca zamujena ne vrne se nobena!
Dec 11, 2022
19
"Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan", je izjavil M.Kučan. Nov dan za Štruklje,Masleše, Semoliče...in zdaj smo tam, kjer smo. Pomladniki so preveč sanjali, sanje so se spremenile v moro demokracije. Zbudili se bomo pod hladnim tušem, a zbudil se bo tudi Slovenec. Cankar je imel prav, ko je rekel, da piše temačno, zato da bralec poišče svetlobo. Slaba ocena Cankarja je bila le ta, da je njegov bralec slab iskalec svetlobe. Dolgo že traja ta tema pri nas v Sloveniji, a najbolj temno in mrzlo je tik pred novim dnem, ko vzhaja sonce....
Dec 11, 2022
6
"To mesto je namreč slovenski Katin: v njem je več Slovencev kot v Kočevskem Rogu." Malo nerazumljivo. Brezno pod Macesnovo gorico je namreč v Kočevskem Rogu. To brezno je od brezna pod Krenom, kjer so vsako leto maše za pobite, oddaljeno 4 do 5km.
Dec 11, 2022
18
....Duh "Velikega Oktobra" iz Ruskih step se še vedno plazi po naši ljubi nam deželici.......Tukaj "prezidij" vlada iz ozadja, tamkaj v prvi prestolnici "sovjetov" pa je v prvem planu... skoncentriran v eni osebi.......Res je, "napredno" ljudstvo se "kali" od vrtca preko vseh možnih šol, do faksa in naprej.........Tako se je nekdaj "kalilo jeklo" oziroma vojaki revolucije.....Kultura in prosveta, to naša bo osveta......Včeraj, danes, jutri......Takle mamo...anede....Itaq