Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
Sorodne vsebine
ZADNJE OBJAVE
NAJBOLJ OBISKANO
Komentarji (9)
Oct 23, 2023
6
Ali je kdo opazil pomenljivo podobnost "učinkovitih" političnih praks? Organi EU so kazensko zablokirali financiranje Poljske, dokler je bila na oblasti njim neposlušna, a legitimna in legalna poljska oblast. Zdaj ko je "ljudstvo" (ki "ima zmeraj prav") izvolilo za aparatčike organov EU "pravega" oblastnika in "prave" politične stranke, bodo nemudoma na široko odprli evropske finančne "pipe" in omogočili svojemu favoritu in političnemu nastavljencu Tusku, da bo z varno uskladiščenim "evropskim korenjem nasitil" naivne in nenadoma razsvetljene Poljake. Podobno je aktualna Vlada RS onemogočila vsakršno razpravo o razreševanju zaskrbljujočega finančnega položaja na javnem zavodu RTVS, dokler so omenjeni javni zavod po prejšnjem veljavnem zakonu legalno in legitimno vodili in upravljali prejšnji veljavno izvoljeni oblastniki. Zdaj je že mogoče slišati napovedi, da bo Martićeva RTVS bistveno drugače finančno in programsko sprejeta in uslišana s strani aktualne zakonodajne in izvršne oblasti, ki je uspela "z nonšalantnim zamahom" lažno oglaševane "depolitizacije" intervencijsko uveljaviti nov, a še vedno ustavno sporen zakon o RTVS, odstraniti vse prejšnje organe vodenja in upravljanja ter z zgledno "enoglasnostjo" inštalirati novo upravo, nov nadzorni svet in nove direktorje ključnih produkcijskih enot RTVS. Politika "palice" in "korenčka" je torej povsem enaka v oblastnih kabinetih in kuloarjih EU ali RS. Naivno "ljudstvo" pa vse bolj prepoznava brutalne metode in mehanizme političnih samodržcev, ki vse bolj samovoljno, samopašno in brutalno zlorabljajo temeljna načela in vrednote demokracije, da bi ohranili lastno parcialno nedotakljivost, lastne parcialne privilegije in parcialne privilegije lastnih političnih, poslovnih in kriminalnih pajdašev ter lakajev.
Oct 23, 2023
2
"Marowieckega..." Vseskozi se mi je zdelo, da je nekaj narobe, pa nisem mogel ugotoviti kaj. Google ve vse. Vtipkam in povsod piše MOraviecki. Skozi ves tekst pisano MAroviecki.
Oct 22, 2023
15
Boštjan, kaj naj rečem ob vašem članku. Žal mi je res mi je zelo žal, da imate prav. Veliko bolj vesel bi bil, če bi lahko zapisal "Butec kaj govoriš!". Ampak butec je tisti ki vašega zapisa ne razume, ga ne prepozna kot resničnega. Po eni strani se veselim, da bom kmalu zapustil ta (nori, nori) svet, seveda mi je pa pri tem žal in hudo za moje sinove, hčere, vnuke, vnukinje, ...
Oct 22, 2023
13
Dokler ima Slovenija Golobovo koalicijo, ne potrebuje drugih sovražnikov!
Oct 22, 2023
23
Točno to g. Trope. Komunizem oziroma levičarstvo se je razvilo iz človeške pokvarjenosti, bolj natančno, iz vofšije. V današnjem času se imajo za napredne - progresivne. Ta miselnost je pot v razkroj gospodarstva s tem pa tudi človeške družbe. Če ni ustvarjalnosti, ni napredka. Brez dela ni jela!
Oct 22, 2023
30
"Robert Golob se je promoviral kot osvoboditelj, kot vsedržavna figura brez ideoloških obremenitev, koalicijo pa je sklenil prav z ideološko najbolj obremenjenim partnerjem - Levico." Saj je bilo takoj na začetku jasno: ime čudnega "gibanja" - Svoboda! Ne svoboda v evropskem civilizacijskem pomenu, marveč v slovenskem komunističnem pomenu: enoumje, zatiranje, razvoj oblastnih roparskih tolp. Ta Svoboda nikakor ne bi smela biti predmet volitev. Če je že bila napisana na volilnih lističih, se je pod nobenim pogojem ne bi smelo obkrožiti.
Oct 22, 2023
33
Dobro, da sem v zadnji tretjini mojega življenja, tako, da ne bom več dolgo prenašal ”skrajne” levičarke bande! To je verjetno 5 najboljših stavkov, ki ste jih kdaj koli od nevtralnih levičarjev prebrali: 1) Ne morete z zakonodajo prisiliti revnih v blaginjo tako, da z zakonodajo bogate izrinete iz blaginje. 2) Za kar ena oseba prejme, ne da bi za to delala, mora druga oseba delati, ne da bi prejela. 3) Država ne more nikomur dati ničesar, česar prej ne vzame od nekoga drugega. 4) Ne morete pomnožiti bogastva z delitvijo! 5) Ko polovica ljudi dobi idejo, da jim ni treba delati, ker bo druga polovica skrbela zanje, in ko druga polovica dobi idejo, da ni dobro delati, ker bo nekdo drug dobil tisto, za kar delajo, to je začetek konca vsakega naroda (Vir: ne vem kdo). Boštjan, to si hotel napisati, a ne! Sicer pa, odličen članek!
Oct 22, 2023
28
Volilne prevare kot so bile v Ameriki in zagotovile zmago J. Bidnu so možne povsod po svetu. Ameriški predsednik ima ogromno težav z zdravjem in to državo težko da vodi on, ampak jo nekdo drug. Tudi njegov obisk v Izraelu mi je deloval kot da to ni on. Saj je deloval bistro, zelo prisebno, roke mu niso drhtele... Šibka Amerika...., konfuzna politika in politiki, vpadanje gospodarstva..., vpliva tudi na Evropo kot članico NATO in gospodarsko zaveznico. Spremenilo se je ravnotežje v svetu z BRIKS-om, ker se je od ustanovitve do danes zelo okrepil. Tako z številom članic, gospodarstvom, skupaj imajo največje zaloge surovin kot so nafta, plin in nenazadnje redkih kovin, ki se nahajajo v Afriki. Nedavno se jim je pridružila tudi Savdska Arabija Bile so govorice, da ustanavljajo svojo denarno valuto, ki bo imela osnovo za vrednost zlato. K zasedanju BRIKS-a, ki je bil nedavno v Afriki je hotel pristopiti tudi Macron, a so ga gladko zavrnili. Tu se vidi, kaj o Evropi in njenih voditeljih misli ostali svet. Seveda o tem in še čem mediji ne pišejo! Odlična kolumna kot vedno! Hvala vam!
Oct 22, 2023
33
Še enkrat g. Turk M. Boštjan; Evropa in posledično tudi Slovenija sta izgubljeni zgodbi. Zmagal je kretenizem, koruptivnost in pokvarjenost. Slovenija (tudi EU) ima preveč notranjih sovražnikov. Kmalu bo vse drugače. Slabše.